Meer resultaten voor abraham mosterd

   
 
 
 
abraham mosterd
 
Abraham
Waar komt Abraham Sarah vandaan? 50 jaar waar haalt Abraham de mosterd vandaan?
Jezus zegt dan: Abraham, uw vader, heeft zich erop verheugd mijn dag te zien en hij heeft die gezien en zich verblijd. De toehoorders reageren verbaasd: Gij hebt nog geen vijftig jaar, en hebt Gij Abraham gezien? Er wordt ook wel gezegd dat iemand van 50 jaar dezelfde levenswijsheid en waardigheid moet bezitten als Abraham.
ETA
Abraham mosterd Mosterd ├ęcht Limburgse streekproducten.
Kijk ook eens naar onze verassende geschenken speciaal voor Abraham. Het is overigens ook mogelijk om een ander willekeurig geschenk te kiezen en een potje mosterd los te bestellen. We kunnen de abraham mosterd dan voor u in het pakket verwerken.
hubo
Weten waar Abraham de mosterd haalt.
Dat dit toch uit mutsaard zou zijn verbasterd, is hierom reeds niet zeer waarschijnlijk, omdat in naburige Duitsche dialecten ook de spreekwijze voorkomt en ook daar van Abraham en van mosterd sprake is. De uitdrukking weten waar Abraham de mosterd haalt kan volgens Stoett gewoon heel letterlijk genomen worden.
Weten waar Abraham de mosterd haalt definitie Encyclo.
Spreekwoorden: 1914 Weten waar Abraham den mosterd haalt. Bijna allen, die getracht hebben eene verklaring van deze uitdrukking te geven, beweren dat zij eigenlijk moest luiden: weten waar Abraham den mutsaard haalt.3 Het zou dan eene zinspeling zijn op het verhaal van Abrahams offerande, zooals het staat.
F.A. Stoett, Nederlandsche spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden dbnl.
Ik stel mij het ontstaan dezer spreekwijze veel eenvoudiger voor en zie in Abraham den naam van een jongen of een man, wien ook, en vat mosterd in den letterlijken zin op. Dat dit toch uit mutsaard zou zijn verbasterd, is hierom reeds niet zeer waarschijnlijk, omdat in naburige Duitsche dialecten ook de spreekwijze voorkomt en ook daar van Abraham en van mosterd sprake is.
Heet Nieuws: Waar haalde Abraham de mosterd?
Fred de Vries. Waar haalde Abraham de mosterd? Een aloude uitdrukking luidt: hij weet waar Abraham de mosterd haalt. In het algemeen wordt daarmee bedoeld dat iemand snapt hoe hij zich in een bepaalde situatie moet gedragen of weet hoe de zaken in elkaar zitten.
wie weet waar abraham/sarah de mosterd haalt.
Pas halverwege de vorige eeuw werd voor vrouwen Sara ingevoerd. Daarvoor zagen zij op hun 50ste ook Abraham. Het voordeel van jaren in de supermarkt gewerkt te hebben is dat ik volgende week niet hoef te zoeken naar de mosterd.
Abraham mosterd.
Abraham in badpak 4.00m. Sarah in badpak 4.00m. Abraham mosterd 3.80m. Sarah mosterd 3.80m. Abraham/Sarah eventueel met andere leeftijden.: Abraham Cartoon 4.50m. Sarah Cartoon 4.50m. Abraham origineel 3.80m. Sarah origineel 3.80m. Abraham Jubileum op glas 3.80m. Sarah Jubileum op glas 3.80m.

Contacteer ons