Zoeken naar weten waar abraham de mosterd haalt

   
 
 
 
weten waar abraham de mosterd haalt
 
F.A. Stoett, Nederlandsche spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden dbnl.
1438: Weten waar Bert zijnen mostaard haalt; fri: Hy wit. wol hwêr t Bartele de mosterd hellet. Bedenken wij dat mosterd een gewoon alledaagsch artikel is, voorkomende in vele spreekwijzen; dat bijv. om mosterd gaan in de 17 de eeuw een gewone uitdrukking was voor een boodschap gaan doen, 3 en dat Abraham een algemeen voorkomende naam is, dan dunkt mij, dat de uitdr.
Tattoos
Weten waar Abraham de mosterd haalt definitie Encyclo.
Weten waar Abraham de mosterd haalt. Spreekwoorden: 1914 Weten waar Abraham den mosterd haalt. Bijna allen, die getracht hebben eene verklaring van deze uitdrukking te geven, beweren dat zij eigenlijk moest luiden: weten waar Abraham den mutsaard haalt.3 Het zou dan eene zinspeling zijn op het verhaal van Abrahams offerande, zooals het staat.
hubo
Weten waar Abraham de mosterd haalt de betekenis volgens Spreekwoordenboek. mail.
Weten waar Abraham de mosterd haalt wat is de betekenis definitie. Hem kun je niets wijsmaken, hij weet waar Abraham de mosterd haalt: hij is bepaald niet dom. Water bij de wijn doen. We zullen wel zien waar het schip strandt.
olijfhouten plank Receptsuggestie abraham mosterd betekenis.
Weten waar Abraham de mosterd haalt definitie Encyclo. Spreekwoorden: 1914 Weten waar Abraham den mosterd haalt. Bijna allen, die getracht hebben eene verklaring van deze uitdrukking te geven, beweren dat zij eigenlijk moest luiden: weten waar Abraham den mutsaard haalt.3 Het zou dan eene zinspeling zijn op het verhaal van Abrahams offerande, zooals het staat.
Abraham wat is de betekenis en definitie.
Gebruiksvoorbeeld: De kneusjes onder de schakers zitten broederlijk bij elkaar en de bezoekers lopen daar ruw doorheen, op weg naar de zaal der grootmeesters, want ze weten nu waar Abraham de mosterd haalt. Bomans, Adviezen van een oude rot amp; ander sportief proza, 1988, p.
olijfhouten plank Receptsuggestie abraham mosterd sarah.
Eigenlijk heeft dit niets met de 50-jarige leeftijd te maken, het zou betekenen dat hij weet hoe de zaken in elkaar steken. De verklaring over de herkomst van het woord mosterd in de uitdrukking geeft aan dat in het verleden mosterd of mutsaard nooit in verband is gebracht met Sarah. weten waar abraham de mosterd haalt Nederlands spreekwoordenboek.
weten waar abraham de mosterd haalt Nederlands spreekwoordenboek.
uitdrukkingen, gezegden en spreekswijzen. Eén spreekwoord bevat weten waar abraham de mosterd haalt. weten waar abraham de mosterd haalt. weten hoe iets in zijn werk gaat; dingen goed snappen. De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers.
Mosterd Spreekwoorden en Gezegden.
Je kunt deze spreekwoorden bijvoorbeeld gebruiken als status update op Facebook, Skype of Twitter. Spreekwoorden waarin mosterd voor komt. Spreekwoord: Dat is mosterd na de maaltijd. Betekenis: Dat is een oplossing die te laat komt. Weten waar Abraham de mosterd haalt.

Contacteer ons