Meer resultaten voor mosterd abraham

   
 
 
 
mosterd abraham
 
waar abraham de mosterd haalt Nederlands spreekwoordenboek.
weten waar abraham de mosterd haalt. weten hoe iets in zijn werk gaat; dingen goed snappen. Het dialectenwoordenboek kent één spreekwoord met waar abraham de mosterd haalt. Sittards: Hae wit wo Bertel de wien tap Hij weet waar abraham de mosterd haalt.
muursticker
Weten waar Abraham de mosterd haalt definitie Encyclo.
Spreekwoorden: 1914 Weten waar Abraham den mosterd haalt. Bijna allen, die getracht hebben eene verklaring van deze uitdrukking te geven, beweren dat zij eigenlijk moest luiden: weten waar Abraham den mutsaard haalt.3 Het zou dan eene zinspeling zijn op het verhaal van Abrahams offerande, zooals het staat.
Abraham
Weten waar Abraham de mosterd haalt.
Verder was Abraham een veelvoorkomende naam in die tijd. En daarna ook nog, denk aan Abraham Kuyper of aan de nog steeds populaire naam Bram. Weten waar Abraham de mosterd haalt doet zijn eigen betekenis qua verklaring dus niet helemaal recht.
Social
Abraham mosterd Mosterd écht Limburgse streekproducten.
Kijk ook eens naar onze verassende geschenken speciaal voor Abraham. Het is overigens ook mogelijk om een ander willekeurig geschenk te kiezen en een potje mosterd los te bestellen. We kunnen de abraham mosterd dan voor u in het pakket verwerken.
koelkast
Mosterd Spreekwoorden en Gezegden.
Je kunt deze spreekwoorden bijvoorbeeld gebruiken als status update op Facebook, Skype of Twitter. Spreekwoorden waarin mosterd voor komt. Spreekwoord: Dat is mosterd na de maaltijd. Betekenis: Dat is een oplossing die te laat komt. Weten waar Abraham de mosterd haalt.
harrows dartpijlen
Mosterd Wikipedia.
Dit is een verbastering van mutsaard houtstapel. Je weet nooit waar Abraham de mosterdpot laat staan. Dat is mosterd na de maaltijd deze oplossing komt te laat. Beter hesp zonder mosterd, dan mosterd zonder hesp. Dat is dure mosterd dat is dure waar.
F.A. Stoett, Nederlandsche spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden dbnl.
Bedenken wij dat mosterd een gewoon alledaagsch artikel is, voorkomende in vele spreekwijzen; dat bijv. om mosterd gaan in de 17 de eeuw een gewone uitdrukking was voor een boodschap gaan doen, 3 en dat Abraham een algemeen voorkomende naam is, dan dunkt mij, dat de uitdr.
De bijbel in de Nederlandse cultuur."

Contacteer ons