Zoeken naar abraham mosterd halen

   
 
 
 
abraham mosterd halen
 
F.A. Stoett, Nederlandsche spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden dbnl.
Bedenken wij dat mosterd een gewoon alledaagsch artikel is, voorkomende in vele spreekwijzen; dat bijv. om mosterd gaan in de 17 de eeuw een gewone uitdrukking was voor een boodschap gaan doen, 3 en dat Abraham een algemeen voorkomende naam is, dan dunkt mij, dat de uitdr.
reintegratiebureau
Mosterd Spreekwoorden en Gezegden.
Spreekwoord: Dat is mosterd na de maaltijd. Betekenis: Dat is een oplossing die te laat komt. Weten waar Abraham de mosterd haalt. Goed op de hoogte zijn, of weten hoe iets in elkaar steekt. Door de mosterd halen. Iemand op duidelijke wijze vertellen wat diegene fout heeft gedaan.
brandstofpassen
weten waar abraham de mosterd haalt Nederlands spreekwoordenboek.
uitdrukkingen, gezegden en spreekswijzen. Eén spreekwoord bevat weten waar abraham de mosterd haalt. weten waar abraham de mosterd haalt. weten hoe iets in zijn werk gaat; dingen goed snappen. De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers.
kapper
Bij" iem. de mosterd gaan halen" The Dutch Grammar Forum.
maar dit project heeft zeker potentie. Niet dat we hier willen muggenziften, maar X is de mosterd duidelijk gaan halen bij Y. Ik heb wel de volgende spreekwoorden gevonden op spreekwoorden.nl, maar dit niet.: Hij weet waar Abraham de mosterd haalt.
De bijbel in de Nederlandse cultuur."
Weten waar Abraham de mosterd haalt definitie Encyclo.
Spreekwoorden: 1914 Weten waar Abraham den mosterd haalt. Bijna allen, die getracht hebben eene verklaring van deze uitdrukking te geven, beweren dat zij eigenlijk moest luiden: weten waar Abraham den mutsaard haalt.3 Het zou dan eene zinspeling zijn op het verhaal van Abrahams offerande, zooals het staat.
Waar komt Abraham Sarah vandaan? 50 jaar waar haalt Abraham de mosterd vandaan?
In de streek tussen Hoorn en Enkhuizen, maar ook in de Haarlemmermeer, in Waterland, in het Gooi, en in Gaanderen Achterhoek, bestaat het gebruik om de jarige een Abraham, of Vader Abraham, te sturen. Dat is een brood of banketpop die als een oude man met bril, pijp, staf en een baard van watten wordt aangekleed.

Contacteer ons